Съединените щати заявиха в четвъртък, че са наложили санкции на повече

...
Съединените щати заявиха в четвъртък, че са наложили санкции на повече
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на фирми от Русия, Турция, ОАЕ и Грузия за заобикаляне на санкциите

Съединените щати обявиха в четвъртък, че са наложили наказания на  повече от 150 компании и физически лица от Русия, Турция, Обединените арабски емирства и Грузия , с цел да се опитат да попречат на заобикалянето на санкциите против Русия и да лишат Кремъл от технологии, пари и финансови канали, които подхранват войната на Путин в Украйна, предава Асошиейтед Прес.

Пакетът от наказания е един от най-големите , изготвяни от Министерството на финансите и е ориентиран към хора и компании в страни, по-специално членката на НАТО Турция, които продават западни технологии на Русия, които може да се употребяват за подсилване на нейните военни старания.

Пакетът също по този начин има за цел да попречва развиването на енергийния бранш на Русия и бъдещите източници на пари, в това число планове за природен газ в Арктика, както и минно дело и фабрики, произвеждащи и ремонтиращи съветски оръжия.

" Целта на този акт е да се ограничи индустриалният потенциал на Русия за защита и да се понижи ликвидността, която тя би трябвало да заплати за своята война ", сподели Джеймс О`Брайън, началник на Службата за съгласуваност на глобите на Държавния департамент, пред Асошиейтед прес.

Пакетът на Съединени американски щати включва наказания против няколко турски и съветски компании , които съгласно Държавния департамент оказват помощ на Москва да се доставя с електронни съставни елементи от Съединени американски щати и Европа - като компютърни чипове и процесори - които могат да се употребяват в цивилно и военно съоръжение.

Списъкът включва турски компании, които са предоставяли услуги за ремонт на кораби на компания, обвързвана с Министерството на защитата на Русия.

Преди войната, сподели О`Брайън, Русия е внасяла до 90% от своята електроника от страни, които са част от групата на 7-те богати демокрации, само че глобите са понижили тази цифра покрай 30%.

Санкциите, сподели той, " са ефикасни " и " слагат таван на военновременния индустриален потенциал на Русия ".

" Русия се пробва да ръководи напълно индустриална военновременна стопанска система и е извънредно мъчно да се направи това с секрети епизодични покупки на дребни партиди съоръжение от разнообразни места по света ", сподели О " Брайън.

Анализаторите обаче споделят, че Русия към момента разполага със обилни финансови запаси, с цел да продължи войната си и е допустимо Русия да внася технологията, която търси, в дребни партиди, с цел да поддържа отбранителното произвеждане.

" Русия евентуално би могла да изпълни огромен куфар с задоволително електронни съставни елементи, с цел да издържи за производството на крилати ракети в продължение на една година ", сподели Ричард Конъли, експерт по съветския защитителен бранш и стопанска система във компанията за разбор на риска Oxford Analytica.

Русия, сподели той, също получава доста електронни съставни елементи от Беларус , " тъй че даже и да унищожим всички къртици, Беларус отново ще обезпечава оборудването, до момента в който Лукашенко е на власт ".

Както Турция, по този начин и ОАЕ осъдиха нашествието на Русия в Украйна, само че не се причислиха към глобите на Запада и се пробваха да поддържа връзки с Русия.
 NYT: Русия създава повече ракети и оръжия от предвоенния интервал
NYT: Русия създава повече ракети и оръжия от предвоенния интервал

Производствените разноски в Русия също са доста по-ниски, в сравнение с Запад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР